Distributie Netbeheer Brussels Airport

U bent hier

Joris Van Eynde Brussels Airport

Joris werkt samen met 4 Logi-technic collega’s bij “DNB BA NV” (voluit Distributie Netbeheer Brussels Airport).

De Europese Unie heeft een liberalisering van de energiemarkt opgelegd met als hoofddoel een betere service en lagere energieprijzen te bekomen voor de eindgebruikers.  De aangekochte elektriciteit wordt vanuit de bron tot aan de eindgebruiker gebracht dankzij de distributienetten die beheerd worden door netbeheerders.  Op de luchthaven Brussel Nationaal werd door de VREG het bedrijf DNB BA als distributienetbeheerder aangeduid.

De leverancier levert dus de energie terwijl de netbeheerder zijn elektrisch net ter beschikking stelt om deze energie te transporteren tot de eindgebruiker.  DNB BA is een netbeheerder en verkoopt dus geen energie.

Joris zijn job is hoofdzakelijk bureelwerk. Op basis van keuringsverslagen en de safety registers, worden er technische problemen of inbreuken vastgesteld.  De taak van Joris bestaat erin om de hoogspanningsschema’s aan te passen en alles gedetailleerd te documenteren in de bestaande systemen en processen (o.a. adhv QR-codes) opdat dit binnen het bedrijf makkelijk te consulteren is.