Coronavirus: Info en richtlijnen

U bent hier

Momenteel heerst er wereldwijd een uitbraak van het coronavirus. Op deze pagina bundelen we actuele info voor alle medewerkers en klanten van Logi-technic & Tec die deel uitmaken van de Gritt Group. 

 

Bij Gritt vinden we het welzijn van onze medewerkers uiterst belangrijk. In elke actie die we doen of beslissing die we nemen zetten we onze medewerkers te allen tijde centraal. Om de verdere verspreiding van het corona-virus tegen te gaan is het absoluut noodzakelijk dat al onze medewerkers àlle richtlijnen vanuit Gritt én de overheid strikt respecteren.  Want alleen wanneer iedereen de richtlijnen toepast kan deze crisis bedwongen worden.

Om ieders welzijn, in deze corona-tijden, voorop te zetten hebben we vanaf  maandag 16 maart 2020 volgende maatregelen getroffen:  

Hygiene regels

De reeds gecommuniceerde hygiëne richtlijnen blijven van kracht:

 • Hou voldoende fysieke afstand van elkaar (+/- 2meter) en beperk contacten ook in tijd tot het strikt noodzakelijke
 • Handen wassen + regelmatig gebruik van ontsmettende handgel in de kantoren 
 • Geen handen geven, niet zoenen
 • Niezen in de elleboogholte
 • Papieren zakdoeken 1 keer gebruiken
 • Ziektesymptonen: blijf thuis en contacteer telefonisch je huisarts
 • Verlucht het filiaal voldoende

Fysiek contact 

Om ervoor te zorgen dat jouw contactpersonen binnen Tec, Logi-technic en Gritt de nodige business-continuïteit kunnen verzekeren (bv. planning, loonadministratie, opvolging nieuwe projecten, …) is het essentieel dat we maximaal inzetten op het vermijden van potentiële besmettingen onder collega’s. Vanaf 4 mei werken enkele van onze collega's terug op kantoor volgens beurtrollen, rekening houdend met de nodige maatregelen. Toch blijft telewerken de norm.

Er zal iedere dag minstens één collega per filiaal aanwezig zijn die instaat voor de kantoorpermanentie. Uiteraard blijven alle interne collega’s online en telefonisch bereikbaar. 

Hier kan je de correcte contactgegevens terugvinden. 

Mogen we daarom vragen om enkel langs te komen op het filiaal indien het écht essentieel is én op voorwaarde dat je zelf geen ziektesymptomen vertoont. Daarom verzoeken we je ook om eerst telefonisch contact op te nemen alvorens je zou langskomen op het filiaal.
 

Bezoekers, techniekers en consultants mogen niet meer het filiaal betreden voorbij de onthaalbalie. Dit om het risico op contaminatie te beperken. Indien er fysiek contact geweest is houden we iedereen eraan om te allen tijde de hygiënische voorschriften te volgen en de handen goed te wassen.

In geval van besmetting

 • Verwittig onmiddellijk jouw leiddinggevende om de volgende stappen verder te bepalen
 • Informeer ook onze preventiedienst via safety@gritt.be 
   

Reizen naar het buitenland 

Voor het werk: projecten in het buitenland worden momenteel niet aangeraden. Staat er toch een project op til dan zal onze sales manager in samenspraak met onze klant en medewerker de risico's in kaart brengen en de nodige afwegingen maken. 

Privé-reizen: het wordt vanuit FOD Welzijn sterk afgeraden om nog privé reizen te doen. Heb je echter toch een vakantie gepland, informeer je dan voldoende over de mogelijke gevolgen (contaminatie, quarantaine, afsluiten grenzen, mogelijkheden doorreizen, …) en informeer ten allen tijde jouw rechtstreeks leidinggevende. 

Gritt zal een dagelijkse opvolging doen van alle corona-richtlijnen en u hiervan tijdig informeren. We wensen iedereen alvast een goede gezondheid toe. 

Together we can do anything.png