(Kinder)Hart voor Techniek!

U bent hier

Logi-technic werkt samen met de Techniekacademie

Techniek is hip, innovatief en boeiend

Logi-technic is hoofdsponsor van de Vlaamse Techniekacademie & wil hiermee jongeren tonen dat techniek hip, innovatief en boeiend is! De techniekacademie is een initiatief van VIVES Hogeschool en vandaag reeds in 80 gemeentes actief. Hier kunnen jongeren tussen de 10 en 12 jaar buitenschoolse technische workshops volgen.

 

Technische parels

“Omdat de jongeren van vandaag de technische parels van morgen zijn, is het de verantwoordelijkheid van de bedrijven om hen warm te maken voor techniek. En wie kan dat beter dan onze technische medewerkers!” licht Karel Staelens, Managing Director toe. “We bieden onze medewerkers de kans om tijdens hun betaalde arbeidstijd techniekmentor te worden. De reacties zijn enorm positief, 17 medewerkers hebben zich kandidaat gesteld. Dit toont dat we gemotiveerde, geëngageerde techniekers in huis hebben! Iets waar we trots op mogen zijn!”.

 

Kennis en ervaring overdragen

Sebastien, elektromechanieker bij Logi-technic stapt graag mee in dit verhaal. “Ik werk reeds 15 jaar voor Logi-technic. Techniek, elektriciteit en domotica zijn een passie voor mij. Aangezien mijn vrouw leerkracht is in het 6de leerjaar, beseffen we allebei hoe belangrijk het is om techniek tot bij de jeugd te krijgen. We zijn dus beide heel enthousiast over de Techniekacademie. Ik kan niet wachten om mijn kennis en ervaring in de workshops toe te passen!”.

 

Enthousiaste zoon

“Mijn zoon van 11 jaar volgde vorig jaar de Techniekacademie en vond dat superleuk.” vertelt Maarten, schrijnwerker bij Logi-technic. “In een vorig leven was ik bijna leerkracht geworden, de Techniekacademie is dus een ideale gelegenheid om mij verder te ontplooien!”.

11/12/2018