Diploma sterkt, SODA werkt!

U bent hier

SODA+

Deze blog werd geschreven door onze collega's Joyce Pauwels & Sara Van Puyvelde. 

Soda? Wat?

Weet jij, net zoals ikzelf een maand geleden, ook niet wat een “SODA leerling” is? Fijn, want dan kan ik je alvast aanraden om deze blog verder te lezen.
 
SODA+ werkt samen met meer dan 80 scholen zowel uit de technisch als uit het beroepsonderwijs. Meer dan 6.000  leerlingen zijn inmiddels trotse eigenaar van een SODA-attest. Een SODA leerling kan je vergelijken met een ‘voorbeeld’ leerling, een rolmodel die een voorbeeldfunctie vervult. Ze krijgen een SODA-attest als beloning voor hun positieve attitude. De beloning bestaat uit een grote keuze aan leerrijke vakantiejobs, stageplaatsen, vaste jobs, etc. 

SODA staat voor stiptheid, orde, discipline en een professionele attitude. Inderdaad, zoals de Toptechs bij Logi-technic!

Logi-technic & SODA

Bedrijven strijden volop mee in de war for talent. Ook bij Logi-technic gaan we daarom actief op zoek naar technisch talent en proberen we hierbij outside the box te denken. SODA beschikt over een databank met gemotiveerde en geschoolde leerlingen die klaar gestoomd willen worden voor het bedrijfsleven. En precies daar wil Logi-technic een meerwaarde bieden! Logi-technic hanteert de visie: “hire for attitude, train for skill”. Met ons young potential programma en eigen academy willen we inspelen op jonge techniekers met de juiste attitude. Kortom, een SODA student! Ook SODA studenten zijn aldus welkom bij ons. Met de juiste begeleiding en opleiding introduceren we dit jong geweld op een gepaste wijze op de arbeidsmarkt.
 

SODA Awards 2019

Samen met mijn collega Sara trok ik naar de Soda Awards op 26 februari te Gent. We hadden voornamelijk oog voor de technische en beroepsscholen, met als focus leerlingen van de derde graad en hun leefwereld. 
 
Niet alleen om te netwerken met de verschillende aanwezige scholen, maar ook om te brainstormen over hoe wij als bedrijf een meerwaarde kunnen bieden aan een SODA school en/of leerling (bv.: hoe kunnen wij ons als bedrijf nog meer zichtbaar maken bij verschillende scholen, mogelijke aanwezigheid op verschillende events/diploma uitreiking, ..)

Ik ben ervan overtuigd dat wij, Logi-technic, op verschillende gebieden kunnen samenwerken met secundaire scholen om dit vervolgens te laten uitmonden in een win-win situatie voor alle partijen.

2/04/2019